luni, 27 aprilie 2009

Model fără voie

luni, 27 aprilie 2009
Azi, spontan, total neplanificat sau anticipat, am ajuns pe scaunul unui coafor de cartier. La întrebarea "Cum să fie?" am dat un răspuns plictisit, pe care-l am în repertoriu de câţiva ani încoace "Păi, taie şi tu acolo să vedem ce iese." Răspunsul e de aşa natură nu pentru că n-aş avea eu spiritul de conservare activat ca să mă las sluţită în stil catwalk, ci pentru că de-a lungul timpului am constatat că întrebarea e retorică, prin urmare nu contează răspunsul. De obicei, indiferent de abundenţa şi claritatea îndrumărilor mele, câteodată susţinute şi de fotografii explicite (care, trebuie să menţionez, reprezentau o adevărată ofensă pentru madame hairstylista, genul de ofensă pentru care ar fi aruncat cu pantofi în tine prin ţările arabe) rezultatul nu se asemăna niciodată, câtuşi de puţin, cu închipuirile mele.

De data asta povestea a început cu un şoc (nu, nu sunt Simona Pătruleasa). În ciuda răspunsului meu negativ la întrebarea "Te spăl pe cap?" (întrebarea nu avea motivaţii igienice - chiar n-am fobie de apă, şampon - ci pur economice, cum vom vedea puţin mai încolo în text) m-am trezit că mi se fac spălături capilare coercitive. În fine, mi-am zis că poate n-am vorbit destul de tare. M-am îmblânzit cu totul când mi s-a spus că aşa se realizează freza mai bine.

În sfârşit, după vreo 10 minute de artilerie grea care-mi asalta podoaba capilară ( foarfeci, perii, foehn, etc.) salonul, cu angajate şi clienţi, era în extaz. Jumătate dintre cele prezente şi-au comandat o freză ca cea care se contura din părul meu. Nebunie, aclamaţii, aplauze. Mai lipseau autografele. Eu cum n-aveam ochii buni la mine (a se citi ochelari) înghiţeam în sec.

După încă o tură de ţac-ţac, uscat, tras de păr în toate direcţiile, ciufulit, spumat, fixat mi s-a permis să văd şi eu minunea. Minunea minunată!! Mi-a ieşit un cap bobinat de toată admiraţia!!

Până la urmă răspunsul meu plictisit era cel corect, atât doar că nu l-am adresat persoanelor potrivit.

Chiar dacă îmi place rezultatul, trebuie să spun că hairstylistele au o metodă foarte vicleană de-a încărca nota de plată: " Aa, trebuie să te spăl pe cap să te pot tunde mai bine, acum dacă te-am udat trebuie să te şi usuc, dar nu înainte de a te da cu puţină spumă şi desigur nişte fixativ pentru păstrare." Da, merci.

P.S : Ceasul de pe blogul meu îl are şi Solcanu pe al lui, blog. Aşadar, chiar are gusturi de fata. :))

2 comentarii:

Marco spunea...

Vrem pozeee, vrem pozeee !!!!!

Leegeea spunea...

Di, baga poze pentru admiratori ! Lumea vrea sa-ti constate bobu.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket