miercuri, 8 iulie 2009

Fantastic plastic

miercuri, 8 iulie 2009
Tot mai des circulă pe Internet fotografii în care sunt subliniate imperfecţiunile vedetelor. Se dovedeşte că deşi ele arată impecabil pe coperţile revistelor au defecte fizice mai mici sau mai mari de care sunt complexate. Spre exemplu, Drew Barrymore suferă de acnee, Kate Hudson e urecheată, Michelle Pfeiffer consideră că arată ca o raţă din cauza nasului şi lista poate continua. Defecte care însă sunt cu grijă estompate de programe gen Photoshop. Ridurile dispar ca prin minune, talia le este subţiată, celulita e inexistentă. Toate astea pentru că vedetele respective sunt deja un produs care trebuie să fie cumpărat de cât mai mulţi şi lumea nu prea se inghesuie să cumpere ceva ce e deranjant dintr-un punct sau altul de vedere. Toţi sunt în căutarea perfecţiunii. Fetele se înfometeză ca să poată îmbrăca haine minuscule, nimeni nu mai vrea să îmbătrânească, Botoxul e mai preţuit ca oxigenul. Toţi sunt obsedaţi de greutate, toţi vor o piele cât mai întinsă chiar şi la 80 de ani, nimeni nu se mai simte bine în propria piele, micile imperfecţiuni care aduc unicitate şi poate şarm nu sunt tolerate sub nici un chip.
Una e să te îngrijeşti, să ai un aspect plăcut să nu vrei să araţi ca o balenă eşuată, care de altfel nici nu e sănătos sau ca Betty cea urâtă şi alta e să nu mănânci nimic sau să recurgi la bisturiu pentru orice lucru care nu se potriveşte standardelor societăţii. Sunt lucruri diferite şi totuşi limita dintre ele e atât de fină încât mulţi nu pot să o deosebească şi atunci se produc dezechilibre. Dar oare merită să ne sacrificăm mental şi fizic pentru a fi ceva ce de fapt nu există?

Şi o melodie pe măsură...



3 comentarii:

Unknown spunea...

E ceva ce nu pot inţelege şi nici nu voi putea înţelege.De ce să dai atatia mii de dolari ca sa arati bine cand maine-poimaine mori.şi ma refer la ,,doamnele'' de 60 de ani.Din dorinta de a arata ca la ..... 20 de ani,se machiaza excesiv şi arata mai urat ca inainte.Vedetele sunt mai...,,iertate'' deoarece sunt tot timpul in atentia reflectoarelor.

Anna spunea...

Cred ca fiecare dintre noi vrea sa arate bine, ...........este visul oricarei femei. ”Micile imperfecţiuni care aduc unicitate şi poate şarm” nu le apreciaza cineva care trece pe langa tine pe strada, este ceva ce ajungi sa apreciezi doar daca cunosti bine persoana respectiva.... Ochii sunt cei care fac prima selectie,....... rezultatul?.....toate eforturile sunt indreptate spre intretinerea frumusetii exterioare,…… limita?..... in functie de posibilitatile materiale.

Leegeea spunea...

Pai da ...ele sunt vedete ...la noi , oamenii de rand , merge si o celulita ...:))

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket