duminică, 31 martie 2013

Music Lounge

duminică, 31 martie 2013
Josh Groban - Brave
 Paşte Fericit celor în cauză zilele astea.

joi, 28 martie 2013

Zei contemporani

joi, 28 martie 2013
Mai deunăzi mă plimbam pe asfalturile patriei. Cum mă plimbam eu, aşa se plimbau şi doi prichindei de vreun an, max. doi pe biciclete de-alea de jucărie, supravegheaţi îndeaproape de bunicile lor. Se întrec ăia micii în cursa lor pe biciclete, până când unul din ei face o mişcare greşită şi se aude: "Adonis! Stai!". Ad...ce? Poftim? Ha ha ha (fără production). Cum să-i pui lu' ăl mic numele Adonis? Şi dacă tot e până acolo şi vrei să fii cel mai clasic dintre părinţi, de ce te mai încurci cu Adonis, Ares, Apollo şi alţii? Eu i-aş fi pus direct numele celui mai zeu dintre zei, tata lor cum ar veni, Zeus. Măcar ştiam o treabă.
Partea bună e că cei din generaţie cu Adonis n-or să mai aibă cunoştinţe de mitologie când or să ajungă la vârsta la care mai înţeleg ceva, aşa că numele ăsta n-o să fie motiv de mirare/amuzament pentru nimeni.
Şi totuşi, în zilele astea când sunt la modă serialele de gen Spartacus sau Urzeala Tronurilor, un nume ca ăsta, cu sonoritate specială, poate fi ceva cool.
Gata! De azi înainte, nici eu nu mai sunt Diana. Trec pe variantă grecească a numelui meu: you may call me Artemis. Am zis!

Adonis, în caz că vă-ntrebaţi ce şi cum

duminică, 24 martie 2013

Music Lounge

duminică, 24 martie 2013
Astăzi ascultăm latino. Aşa, ca să forţăm un pic primăvara asta să vină mai repede.

miercuri, 20 martie 2013

A venit primăvara!

miercuri, 20 martie 2013
E OFICIAL! Astăzi este prima zi de primăvară. Ziua va fi egală cu noaptea, după care ziua va creşte şi va tot creşte până cândva către miezul verii. Am început bine: soare, cer senin, ciripit! De-acum nu mai este cale de-ntoarcere ;).



duminică, 17 martie 2013

Music Lounge

duminică, 17 martie 2013

miercuri, 13 martie 2013

Tăt on fire

miercuri, 13 martie 2013
Zilele trecute am vrut să fac pe gospodina şi... nu prea mi-a ieşit sau, dacă mi-a ieşit, a fost o reprezentaţie originală. Pe scurt, am vrut să fierb nişte tăiţei - pun link, ca să fie treaba clară - dar bag seama c-or fo' ceva soi sinucigaş. De ce zic asta? Pentru că în loc să ajungă-n oală, ei au sărit toţi în foc. Şi degeaba am stins eu focul, că ei deja se aprinseseră şi au început să ardă aşa de frumos, ca un foc de tabără. Iar eu am fost aşa de impresionată că era cât pe ce să leşin. Cred că aşa a luat foc...asta formă şi piesa asta:

duminică, 10 martie 2013

Music Lounge

duminică, 10 martie 2013

marți, 5 martie 2013

Aşa da!

marți, 5 martie 2013
Astăzi, în încercarea de-a mă corecta şi de a-mi îmbunătăţi cunoştinţele, am dat peste siteul/blogul ce se numeşte diacritica. E o sursă de informaţii pe care-o putem consulta cu încredere atunci când nu ştim sigur dacă să scriem miau, ca pisica, sau cu cratimă ori atunci când nu ştim sigur unde să aşezăm o virgulă şi nici câţi i să anexăm la un cuvânt sau altul.
Cât trăim, învăţăm. Ş-am face bine să-nvăţăm, ca să nu ne facem de râs pe limba noastră, cum ar veni.


duminică, 3 martie 2013

Music & Artist Lounge

duminică, 3 martie 2013
Astăzi vă spun câte una - alta despre Birdy. M-am gândit că poate cineva ar vrea să ştie.
Birdy, pe numele ei real Jasmine van den Bogaerde, s-a născut pe 15 mai 1996 în Marea Britanie. S-a făcut remarcată atunci când a lansat o versiune cover a piesei Skinny Love a celor de la Bon Iver. Albumul ei de debut, Birdy, a apărut pe 7 noiembrie 2011, şi deşi conţine doar o singură piesă originală - Without a Word, restul fiind coveruri, a fost bine primit de public. De asemenea, muzica ei s-a auzit şi pe coloana sonoră a câtorva filme, cum ar fi Brave - Neînfricata sau The Hunger Games - Jocurile Foamei. Două dintre piesele care-mi plac mie cel mai mult.

vineri, 1 martie 2013

Martie - tradiţii şi obiceiuri

vineri, 1 martie 2013
Cum a fost începutul vostru de primăvară? La mine a fost cam mohorât, cu cer înnorat şi vreme destul de rece. Am sperat la soare, cer senin, pomi înfloriţi şi toate cele cuvenite pentru perioada asta a anului, dar n-a fost să fie.
Dacă astăzi mai devreme v-am oferit un mărţişor virtual, m-am gândit că ar fi interesant să aflăm care e povestea din spatele acestui simbol al primăverii. Aşa că s-a pus Di la al său computer şi a întreprins o cercetare serioasă via Google.

Pe vremea dacilor, 1 Martie era data la care începea Noul An, ăla de-l sărbătorim noi acum pe 31 decembrie. Dacă stăm să ne gândim, acest debut al noului an pe 1 martie are logică, având în vedere că în perioada asta natura (re)prinde viaţă, renaşte.
Celebrarea noului an era marcată de oferirea unui talisman aducător de noroc, sănătate, bucurie, sub forma unui şnur format din două fire (alb - roşu; alb - negru) de lână răsucite - mărţişorul. Şnurul, simbol al luptei dintre căldură şi frig, vară şi iarnă, era oferit copiilor şi tinerilor şi se purta, la mână sau în piept, până când primăvară îşi intra pe deplin în drepturi, adică erau îndeplinite toate elementele alea de care am zis eu la începutul articolului (hai că v-ajut: cer senin, soare strălucitor, pomi înfloriţi, etc.).
În timp, felul mărţisorului s-a tot schimbat, la început la acel şnur a fost adăugat un bănuţ de argint, pentru ca astăzi să-l găsim sub formă de bijuterii sau tot felul de confecţii handmade.

O altă poveste legată de această perioadă (despre care credeam că nu ştiu prea multe, până m-am informat şi mi-am adus aminte de cum stau lucrurile) este cea a Babelor.
Între 1 şi 9 martie, oamenii îşi pot alege o zi, popular denumită "babă", iar în funcţie de cum va fi vremea în ziua respectivă, aşa va fi şi norocul omului în tot restul anului. Se zice că dacă vremea e caldă şi plăcută, atunci omul va avea parte de un an plin cu realizări, bucurii şi toate cele bune. Dimpotrivă, dacă vremea e mohorâtă, cu ploaie, cer înnorat, atunci anul omului nu va fi nici el prea bun.
Povestea "babelor" începe cu ză original baba, Dochia, care se spune că era o urâtă şi-o capricioasă. Şi-a pornit ea cu oile la păscut, într-o zi care se arăta frumoasă. Babă cu experienţă, Dochia a luat pe ea 9 cojoace, pe care însă le-a dat jos, rând pe rând - unul pe zi. După 9 zile, când a ajuns în vârf de munte, s-a lăsat 'ăl mai ger de pe lume, care a surprins-o pe babă fără cojoc. A-ngheţat şi baba, au îngheţat şi oile şi uite aşa ne-am ales noi cu frumuseţe de tradiţie - Zilele Babei. Această tradiţie se întinde pe 9 zile, exact cât a durat călătoria Dochiei până-n vârf de munte. În acest interval, vremea este capricioasă, exact ca baba, aşa că avem parte atât de razele soarelui, cât şi de vânt, ploaie şi alte precipitaţii.

În încheiere, vă-ntreb atât: alesu-v-aţi baba?

Sursa info aici şi aici

Martie, 1

Astăzi e 1 Martie. Asta înseamnă mai mult soare, zile mai lungi şi, în general, bună dispoziţie. Vă doresc o primăvară frumoasă şi vă ofer, virtual, un bucheţel de ghiocei şi-un mărţişor.


 
Design by Pocket