vineri, 21 ianuarie 2011

Knock! Knock!

vineri, 21 ianuarie 2011
Ăăăă...mă scuzaţi că deranjez! Da, n-am mai scris de atâta amar de vreme nimic decent pe blog, încât mă simt un străin. Un străin în casa mea, nu se poate aşa ceva. Ruşine Dinu Patriciu!
În fine, am o scuză perfectă. Da, ladies and gents sunt în sesiune, în mijlocu' sesiunii, când devin trebile hard-core. Situaţia e rea. E ca atunci când deja ai mâncat prea mult, deja eşti sub masă, pe jumătate leşinat, dar tu, erou naţional, încă mai forţezi mâncarea pe gât, în jos. Aşa mă simt eu, dar din punct de vedere al învăţatului. Nu vă mai explic, pen' că în mod sigur aţi înţeles.
Problema mea e alta, că ce-am scris mai sus era doar un pretext prin care să vă ţin de vorbă, ca să apuc eu să mă descalţ şi să mă aşez pe canapeaua voastră şi să vorbesc despre chestii care pe mine mă enervează şi pe voi nu vă interesează. Plan de geniu, nu m-ar mira dacă în 15 ani aş conduce lumea. Verbu' ăla nu e bun, dacă aş fi lideru lumii.
Problema mea, având în vedere că io de acuma sunt bătrână şi nu mai ştiu multe, e Facebook. Iau o pauză de câteva secunde pentru a putea adresa nişte urări de bine acestei reţele. Deci, da. Mi-am făcut şi eu cont pe the Fbook, normal că io, că doară nu-şi ia nime' din timp să facă unul în locu meu. Dar în afară de log in şi log out, mă mişc ca elefantu în bodega cu porţelanuri.
În primul rând, nu înţeleg de ce nu pot vedea şi eu o serie de, să zicem, 10 poze fără ca Fbook să nu mă scoată forţat pe uşă afară şi să-mi servească dume cum că n-aş fi logată. Pentru că doar ăsta e scopu' facebook, toată lumea să-şi afişeze pe părete viaţa, cu poze, texte, linkuri şi restu să se uite pe poze şi să gândească numai lucruri pozitive despre persoana respectivă. Că doar pentru asta e facebook, spionaj şi hateuială.
Şi numero doi, care-i faza cu schimbatu structurii/înfăţisării profilului? Adică primesc un anunţ "Mno, ne-am gândit noi că ar fi foooarte fain să schimbăm mufonu profilului şi ai câteva zile la dispoziţie să selectezi profilul nou de bunăvoie, altfel intervenim noi." Şi chiar aşa fac, îşi bagă picioarele în profilu' tău, în dorinţele şi deciziile tale şi-ţi schimbă profilu'. Adică, de ce n-aş putea io să aleg. Bine, aţi dezvoltat o înfăţişare nouă, bravo. Dar eu vreau să rămân cu aia veche. E ca la messenger. Dacă vreau să ţin io de cea mai veche versiune, pot. Înţeleg că tehnica nu poate fi oprită din a evolua, dar nici chiar aşa. Poate mi se pare mie, dar Fbook funcţionează într-un regim cam autoritar. Asta pe lângă faptul că graţie conturilor noastre are Mark Z. un purcoi de melearde de dolari. Ar trebui să-l dăm în judecată. Să ne dea şi nouă acţiuni de 50 de bani. 1% acolo, că pe spinarea noastră trăieşte el.
Şi cam atât. Cred că-mi închid contul, după ce mai intru o dată sau de două ori ca să văd care ce poze naşpa si-o mai uploadat.
Aaaa, şi am mai vrut să-mi cer scuze pentru faptul că nu prea am comentat articolele recente pe care le-aţi scris. Tre' să-mi repar lista de bloguri ca să vă pot urmări mai bine.

3 comentarii:

Secret life spunea...

Intr'adevar ,noua infatisare a Facebook-ului sau mai bine spus Feisbucului :)) este naspa ,foarte naspa:D

Di spunea...

Secret life, iti multumesc c-ai sintetizat articolul :))

D. spunea...

Mpai eu nu am fost atrasa de facebook, mi-am spus ca are toata lumea si eu vreau sa fiu mai speciala, asa ca nu mi-am facut.
Pana cand a trebuit sa dau teza la istorie [acum vreo 2 luni] si ne-a anuntat profesoara ca avem informatii suplimentare pe facebook.Asa ca mi-am facut si eu cont, ca altfel nu le puteam citi.Dar sincer nu am mai intrat de atunci.Cine stie, totusi, cum imi schimb eu mentalitatea?[si candva voi si eu ptrintre cei N utilizatori]

Cat despre filmulet, este foarte interesant, o evolutie a unui simplu nou utilizator.Great.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket