vineri, 18 iunie 2010

Apa - pericol public

vineri, 18 iunie 2010
Fiţi antenă la ce vă învăţ eu pe voi. E de rău!De data asta nu cred că mai scăpăm.
Mai nou, adică acuma de când a dat vara peste noi, cică apa ne-a devenit duşman. Am citit eu la gazetă cum că PET-urile astea, în care se vinde apa conţin ceva particule, care când dau de bine, adică de lumină şi căldură migrează în apa pe care o bem noi, cetăţeni de bună-credinţă. De dragul ştiinţei vă spun că aceste particule migratoare se numesc ftalaţi. Ştiu, sună înspăimântător! Cum ziceam, particulele astea de ft. călătoresc mai cu spor pe timp de vară, mai ales când ambalajele de plastic sunt lăsate în plin soare, la bronzat. În plus, sunt unele lichide, mai şmechere, cum ar fi oţetul, berea, vodca sau borşul, care atrag o concentraţie mai mare de ftalaţi(clar sunt contraindicaţi, până şi numele e nenatural, deja am nod la limbă) din ăştia.
Se zice, după studii intense, că sus-numiţii au efecte pe termen lung. Duc la apariţia cancerului, ca orice altă substanţă prezentă pe Terra azi. Până la urmă sunt destul de comuni, nimic spectaculos.
În concluzie, grijă mare de unde şi mai ales, din ce vă adăpaţi. Nu cumpăraţi apă îmbuteliată decât dacă a fost depozitată la rece, şi dacă cumva uitaţi sticla cu apă/suc/bere în soare, scotociţi-vă de câţiva lei în plus şi luaţi-vă alta.

5 comentarii:

Marco spunea...

Degeaba in super-hyper-marketuri gasim apa tinuta la racoare. Pana sa ajunga acolo ea sta zile si saptamani in soare la 40 de grade prin curtile diferitelor depozite. Pe cand ajunge in magazine e gata pocinogu'

zmeurică0112 spunea...

Eh, si cu tine acuma :)) Cand tre sa moara omu, moare de ceva.. ca sunt ftalati, ca sunt neftalati, tot te duci :))

Unknown spunea...

Da,dar pe langa fla...fla....ftalatii de care tu ai pomenit,mai este un risc major pe care il prezinta pet-urile si anume tablia pe care punem gura cand bem din dozele de suc.Noaptea,in depozite sau super/hipermarket circula soareci care de cele mai multe ori isi fac....da..nevoile sau..ma rog,umbla pe ele.Si noi punem gura pe tablia aia si contactam niste microbi de tătî frumuseţea.:D
viitorul e sumbru,nu-i aşa?:)

Ionny spunea...

Tot mai buna e apa din fantana lu' bunica :)

D. spunea...

Toate lucrurile astea negative incep sa se observe abia acum, cand lumea deja o duce din rau in mai rau!

Si daac nu avem apa de la fantana lu' bunica?Aia de la canal e plina de clor, asta imbuteliata e si ea..."minunata".Daca ne-am luat dupa lucrurile astea am muri de foame si de sete.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket