miercuri, 10 august 2011

Un sfârşit

miercuri, 10 august 2011
Grupul de hackeri, Anonymous, a anunţat că va distruge reţeaua de socializare Facebook în data de 5 noiembrie, anul ăsta. Se pare că sfârşitul lumii vine, pentru unii, mai devreme de 2012 :)). Motivul pentru care vor să-i facă de petrecanie, e politica Facebook de a stoca datele utilizatorilor şi de a le distribui unor terţi. Gen guverne sau diverse companii (aţi văzut şi voi reclamele alea ce apar în dreapta, bazate pe likeurile prietenilor - cam asta e, aşa la scară redusă).
Nu vreau să zic nici de bine, nici de rău cu privire la iniţiativa asta. Tot ce vreau să zic e că nu ştiu dacă merităm să fim "salvaţi" de propria noastră ignoranţă. Din moment ce noi îi servim pe tavă, lui Mark Z şi acoliţilor săi, toate datele, secretele şi doleanţele noastre, ne cam merităm soarta. Şi înseamnă că nu ne deranjează să fim monitorizaţi, spionaţi şi exploataţi.
Bine, acuma şi ăştia din grupul Anonymous ar putea să hackuiască Facebook nu ca să ne salveze, ci ca să fure datele noastre şi să le folosească în interesul lor :)).
Concluzia, haideţi să trecem pe Google+ până pe 5 noiembrie :).

4 comentarii:

zmeurică0112 spunea...

Asta imi aduce aminte de "V for Vendetta"
"Remember, remember the 5th of November!" :))

Anonim spunea...

De unde putem face rost de invitatii pentru G+?

Di spunea...

Zmeurica, pai cred ca si lor le aduce aminte. Membrii gruparii defileaza cu masti ca aceea a lui V :))

D. spunea...

:)) E sau nu adevarat, toti dornicii de socializare se vor reprofila, nu-i problema.Mereu vor aparea alte si alte posibilitati.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket