sâmbătă, 28 iulie 2012

Almeria - impresii

sâmbătă, 28 iulie 2012
După informaţiile generale despre Almeria, vreau să scriu (şi chiar scriu!) un articol în care să fac loc părerilor şi impresiilor mele legate de acest loc. Şi, hopefully, un articol în care să pot să vă arăt mai multe poze.
Am ajuns în Almeria după un drum de 650 de km plin de serpentine, făcut prin munţi, printre care se ivea marea la răstimpuri, aşa, ca un teaser.
Pe cum ne-am apropiat am lăsat în urmă măslinii, arbuştii pitici, relieful stâncos şi atmosfera occidental-europeană şi am dat de un peisaj mai exotic, cu palmieri, mare, plajă şi iz african datorat construcţiilor de inspiraţie maură.
Mi-a plăcut oraşul. Cu tot ce înseamnă case, străduţe, ornamente. Despre plajă, în schimb, n-aş spune că a fost chiar dragoste la prima vedere :)). N-am avut parte de nisipuri aurii şi de apă verde-albastră. Plaja a fost acoperită de pietriş, aşa că am avut parte de masaj şi exfoliere a tălpilor, 2 în 1. Apa nu m-a încântat nici ea peste măsură. A fost destul de gri, rece şi plină de meduze. Ocazie cu care am văzut şi eu meduze în viaţa reală pentru prima dată. Cu toate astea, mi-a plăcut să mă plimb pe malul mării, dimineaţa devreme la răsăritul soarelui, în bătaia valurilor. Şi cam la atât s-a rezumat contactul meu cu apa mării, pentru că nu m-am îmbăiat pe bune decât de vreo două ori, şi atunci dimineaţa devreme când încă valurile nu o luaseră razna.

Nici cu soarele n-am petrecut prea mult timp, doar atât cât să trec de la nuanţa brânză telemea la cea caşcaval afumat :). Dar atât timp cât am stat pe prosop, la bronzat, mi-a plăcut să observ lumea de pe plajă. Aşa am văzut nişte costume de baie interesante şi un grup de tineri care făceau mişcare într-un fel original. Cred că erau ceva breakdanceri care-şi făceau antrenamentul pe plajă: au îngropat o minge specială pe jumătate în nisip şi au sărit, pe jumătatea rămasă la suprafaţă, ca pe trambulină, s-au dat peste cap, s-au învârtit în aer. Foarte fain!
N-am reuşit să vizitez tot oraşul, iar dintre principalele obiective am apucat să văd doar fortăreaţa Alcazaba, daaar despre asta într-un alt articol.

Oficial urăsc editorul de postări. Mi-a luat foarte mult timp ca să pot încărca o mână de poze şi să le pot aranja cât de cât decent. E ceva ce nu fac eu bine?

2 comentarii:

Vision By Mila spunea...

poate au pozele marime prea mare.. cel putin la mine se vede diferenta intre, de ex. 2MBsi 600KB..

Di spunea...

Multumesc de sfat, el-mundo-en-colores! Data viitoare le redimensionez inainte de sa le uploadez, sa vad daca functioneaza mai bine asa.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket