luni, 12 noiembrie 2012

Cum aţi dormit?

luni, 12 noiembrie 2012
Acum c-a trecut weekendul şi ne-am făcut plinul de somn, zic să vedem ce spune despre noi felul în care dormim. Un expert specialist a analizat felurile în care dorm oamenii şi a reuşit să îşi dea seama cât de stresaţi, încăpăţânaţi sau hotărâţi sunt.
Aşadar, dacă dormiţi cu genunchii strânşi la piept sunteţi supeeeer stresaţi şi vreţi consolare. Cei care dorm în poziţia asta se îngrijorează peste măsură, sunt foarte conştiincioşi în viaţa de zi cu zi şi au tendinţa să gândească în exces orice mişcare.


Cei care dorm "buştean", adică perfect întinşi, cu mâinile pe lângă corp, au probleme musculare, sunt tensionaţi şi se trezesc mai obosiţi decât au fost atunci când au mers la culcare. Specialiştii le recomandă acestora să găsească metode de relaxare şi deconectare atunci când sunt treji.

Dacă dormiţi cu mâinile întinse înspre înainte, aşa ca şi cum aţi fi somnambuli, faceţi parte din categoria celor care se trezesc dimineaţa plini de entuziasm şi cu dorinţa de a-şi urma visele cu orice preţ, lucru care se poate traduce şi prin aceea că sunt maeştrii în pierderea de pomană a timpului.


Oamenii care dorm pe burtă, cu mâinile şi picioarele răsfirate, sunt obsedaţi să deţină controlul timpului şi spaţiului, lucru pe care nu-l reuşesc atunci când sunt treji. Acest fel de a dormi e cel mai puţin odihnitor.

Se pare că felul în care dormim ne influenţează sănătatea şi ne trădează personalitatea. Trebuie să recunosc că rezultatele studiului m-au nimerit la fix. Sunt curioasă să văd dacă şi pe voi.


Sursă foto şi info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket