joi, 11 iunie 2009

De profundis

joi, 11 iunie 2009
Cineva mi-a trimis un citat profund zilele astea şi m-a întrebat dacă n-aş vrea să-l pun pe blog. Eu am dat-o cotită, că nu e pe specificul la blogu' meu (Blogului!!!Aşa se zice corect! S-a-nţeles?) că nu ştiu ce. Dar m-am gândit eu mai bine şi am zis că şi dacă nu e pe specific îl fac eu să fie, că doar de aia e blogu' meu să se-ntâmple după cum îmi place mie. Să începem, aşadar.
Ai întotdeuna în vedere că trebuie să ai grijă la gândurile tale pentru că ele se transformă în vorbe. Nu e neapărat valabil pentru că mulţi nu ştie ce e alea gânduri şi dacă ştie oricum e mult prea mult să le mai transforme şi în vorbe.
Ai grijă la vorbele tale pentru că ele se transformă în fapte. Se transformă da, asta dacă vorba e imperativă, de genul "Adu-mi şi mie un pahar cu apă!" Gata-i vorba înfăptuită.
Ai grijă la faptele tale pentru că ele devin obiceiuri. Normal, dacă eşti suficient de convingător şi autoritar o să-ţi mai aducă un pahar cu apă şi altădată.
Ai grijă la obiceiuri pentru că ele îţi definesc caracterul. Da, o să fi cunoscut drept o persoană care ştie să se impună în faţa celorlalţi şi să-i determine să-i facă pe plac.
Ai grijă la caracter pentru că el îţi dictează destinul. Aşa e, mare vorbă. Strânge cât mai multe pahare cu apă de la cât mai mulţi fraieri şi te aşteaptă o glorioasă carieră de politician sau afacerist.

4 comentarii:

Leegeea spunea...

Vorbe mari da...da' ale tale is si mai mari =))

D. spunea...

:)) ...Bine zice Leegeea

hadati spunea...

si totusi.............."batrinul lup de mare"...........bine a grait..................iti urez SUCCESURI

Diamond spunea...

frumos spus :))

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket