luni, 20 iulie 2009

Carpe diem!

luni, 20 iulie 2009
Cred că jumătate din oamenii pe care i-am auzit vorbind au zis că aceste 2 cuvinte sunt motto-ul după care ei se ghidează în viaţă, "Carpe diem!". Dar oare chiar ştim să trăim clipa, ştim ce trebuie să facem pentru a stoarce fiecare moment până la ultima picătură?
Eu una trebuie să recunosc că habar nu am cum se face lucrul ăsta. Deloc. Spre exemplu chiar dacă suntem de abia la jumătatea lunii iulie, eu deja calculez cât mai este până la sfârşitul verii şi cu cât se scurteză durata fiecărei zilei. Toată panica a început de prin iunie când s-a înregistrat cea mai lungă zi din an. Pentru mine a fost cea mai tristă pentru că ştiam că pornind din acel punct durata zilei va scădea tot mai mult, că toamna se va instala curând. Da, ştiu. Sună foarte trist, dar nu mă pot abţine. I just can't seize the moment! Eu am în vedere fie trecutul, fie viitorul, dar niciodată prezentul. Nu valorific niciodată ce am acum. Tot timpul privesc prezentul din perspectiva altui timp şi a altor circumstanţe. Ştiu că e o optică greşită care mă face să regret întotdeuna că nu mi-am gestionat timpul altfel. Şi mai ştiu că e o atitudine care cere să fiu împuşcată pentru a-mi fi curmată suferinţa, dar chiar nu pot să gândesc altfel lucrurile decât în atemporalitate. Sper să-mi treacă! Aha!

5 comentarii:

vecini la bloc spunea...

Domnisorica, revino-ti si nu-ti privi umbra, poate e momentul sa sari gardul pe care ti l-ai construit.Arata si altora ce-ti poate creerasul.

Marco spunea...

CARPE DIEM de maine incolo...sau poate de luni?... sau de la intai!? Apropo, cate dioptrii ai la optica gresita? :))

Di spunea...

@ Vecini la bloc: Domnu' vecin, ia vezi-ti de blo(c)gul dumitale si nu mai raspandi zvonuri cum ca as avea creeras.

@Marco: E mari dioptriile, mai un pic si intru la categoria handicupati.

vecini la bloc spunea...

In viitoarea ta viata de slujbas e bine sa sti ca vor fi multi sefi cu creeras la care trebuie sa iti supui creierasul tau..................ma bucur ca te-ai prins.

Leegeea spunea...

Dada ...asculta opiniile celor invatzatzi si cu experienta :-B Stie ei ce zice :D

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket