joi, 13 august 2009

Niculae şi ieuroii

joi, 13 august 2009
Sau cum să recunoşti ţăranii în tren. Bine, ideal ar fi să nu ajungi să-i recunoşti, adică să nu nimereşti la un loc cu ei, să fi persoană inspirată şi să stai departe de ei, dar în viaţă nu poţi întotdeauna să eviţi lucrurile nasoale :D. Aşadar, luaţi aminte! Ţăranul se recunoaşte după tricoul cu burtă, sacoşa de rafie in carouri combinate, roşii şi albastre, nevasta proprietate privată pe post de hamal şi bineînţeles sticla de palincă/rachiu/ţuică/ bere sau ce-o fi pe placul omului, neapărat învelită în ziare, da' neapărat. Na, dacă vezi d-ăştia în gară, pe acelaşi peron cu tine, aşteaptă trenul următor. Eu n-am ştiut toate astea şi am trăit cea mai lungă oră şi încă jumătate dintr-altă oră din viaţa mea. Cele mai lungi o oră şi jumătate :)). Buuunnn, vine trenu', se opreşte trenu', urcă lumea, mai stă trenu' să se odihnească puţin şi după se urneşte la drum, că le promisese părinţilor să ne aducă acasă pe lumină. Lumea în trin, mai face o integramă, mai bea un gât de apă, că tare mai era cald mon cher, mai ascultă o muzică- în căşti, bineînţeles- mai una, alta la care "Băăăă, Ghiţăăăăă, 'ţi-ar capu' al dracu' de când nu mai vorbirăăăăm!!" Gata, scapi apa pe tine, sare pixu' pe foaie şi greşeşti integrama, se ard căştile, prăpăd. Deci cuuuum? "De când nu mai vorbirăăăm!" Aha, aşa deci. Era ţăranul în acţiune. Prin bunăvoinţa lui Ghiţă face rost de numărul de telefon al altui gigel şi dăi, şi luptă. "Alo?!? Da'cine-i acolo?" Adică, tu suni şi tot tu te minunezi de cine-i la celălalt capăt? După interogatoriul de rigoare " Unde-i mă-ta?" nemulţumit de rezultat îl mai sună o dată pe Ghiţă "Băăăi Ghiţă, da ce număr îmi dăduşi că nu mierge Ghiţă, nu mierge! Dacă-ţi spui, stai că ţi-o dau pe Leana să-ţi zică şi ea!" Repetă ei faza asta de vreo 2-3 ori, să fie acolo, după care se calmează. Până când Leana " Hai s-o sun şi pe cutărica să vaz eu ce mai face!".
Noi deja ne făceam socoteala că prea multe minute nu mai pot avea şi chiar de au curând trebuie să li se termine bateria, plus că mai tre să ia pauză de-o pălinco-bere-ţuicomicină, deci ne scoatem. Aaa, şi ăl pe care îl sunaseră ei, de le dăduse Ghiţă numărul era Niculae, aveau ei o afacere cu bănet de rezolvat. Şi nu, nu ştiu cum s-a încheiat afacerea, da sunaţi-l pe Ghiţă că vă dă el numărul de telefon şi aflaţi singuri.

3 comentarii:

Leegeea spunea...

=)) deci mda...un fel de Vacanta Mare cu corespondent in realitate ...si ,fa Di, era "mierji" nu "mierge". Fa' da' se poate sa gresesti in halul asta ?

zmeurică0112 spunea...

pai da.. asa se intampla cand nimeresti cu cine stie ce "sandybell-i" prin tren.. zi mersi ca ai stat cu tarani si nu cu tigani, cum am patit eo odata..ca decat bani de personal aveam..si de! decat sa stau in picioare pe culoar sa ma traga curentu, mai bine intru in compartiment.. care era gol pana aproape de Bucuresti.. si care s-a "umplut" vrand-nevrand de astfel de specimene.. poate o sa scriu un articol despre asta.. ma mai gandesc :p

Marco spunea...

Jiţăăăă...vrei ficaţi? Jiţăăă...vrei mă???

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket