duminică, 28 februarie 2010

I ain't sayin' she a gold-digger*

duminică, 28 februarie 2010
Şi dacă tot am adus în discuţie cu vreo două articole în urmă speţa mamelor tâmpiţele, zic să continuăm prin a analiza filosofia de viaţă pe care duduile din clip încearcă să le-o inoculeze, de fapt nu încearcă, chiar reuşesc,fiicelor din dotare.
Se iau nişte mame,doar fizic şi biologic vorbind,şi se lasă să îşi expună teoriile cu privire la educaţia copiilor lor. Teorii care te lasă mască. Teorii care formează următoarea generaţie de piţipoance sau cum bine li se zice în clip, gold diggers. Prima tipă care-şi exprimă măiastrele tehnici e exemplul clasic de bătută în cap, care altceva în afară de cosmeticale, şuoping, bani şi sclipici nu ştie, asta se observă după ţinuta impecabilă, expresia bovină şi vorba proastă. Pe scurt, muierea îşi învaţă fata să nu vorbească cu niciun coleg de grădi dacă respectivu' nu îi oferă o prăjitură, o cioco, ceva acolo, cu condiţia ca acela ceva să nu fie "cheap-looking". Şi pe urmă zice,'Aaa, şi vreau ca fata mea să fie independentă', mdaa, independentă pe banii unor fraieri.Toate bagă textul ăsta, sunt independente, descurcăreţe, valoroase, exact ca Missurile care îşi doresc la unison pacea mondială. Oricum, dacă vrea ca fata ei să se mărite cu un sac de bani, ar face bine s-o ducă la un logoped şi s-o pună să citească măcar nişte reviste,ca să nu se prindă prada din prima ca e proastă şi îi vrea numa' banii, zic.
Iar m-am enervat, dar nu pot să mă abţin din a mă mira de felul în care a ajuns lumea, de cât de date peste cap, contorsionate şi ameţite sunt valorile după care se ghidează lumea. E clar că nu mai e nicio speranţă, dacă fetiţe de 7-8 ani văd totul prin filtrul banilor. Încă o generaţie de tipe golite de conţinut care n-o să aibă alt rol decât să "look pretty", tipe-trofeu, bune de expus pe la dineuri şi cine de afaceri. Şi sunt clar opţiunea convenabilă, n-au emoţii, sentimente, gânduri, aşteptări, au doar o geantă Hermes extra-large în care să încapă portmoneul îndopat cu carduri şi picioare rezistente care să le poarte prin infinte sesiuni de shopping. Da, ştiu că zic degeaba, tot ele, dimpreună cu cocalarii aferenţi vor face legea.
Aaa, cu toate riscurile şi părerea de rău, tind să-i dau dreptate lui Hitler în încercarea lui de-a opri retardaţii din a avea copii. Uite ce iese! Ne mutăm generaţie, după generaţie.
Articloul ăsta stă la copt de vreo săptămână, am vrut să-i dau o notă mai puţin tragică, dar până la urmă a rămas nemodificat.
*Titlul e un vers din piesa Gold-digger a lui Kanye West.

6 comentarii:

Giusy spunea...

:)) si se mira ca ajung de rasul curcilor cu tot cu tinuta lor impecabila. Asa va fi si de acum in colo, vom avea o lume plina de cutii goale.

P.S. - si imi sustin parerea, daca ar fi sa incep curatenia de primavara, asa incepe-o cu prostii si cu zdremtele :)

D. spunea...

Dezastros...
Mai ales cand fetitele au fost intrebata daca s-ar marita cu unii din baieti aratati in imagini, stiind ce meserii au...

zmeurică0112 spunea...

Mah, ce pot sa zic.. e cam aiurea.. adica ar trebui sa le invete ca sentimentele sunt mult mai importante decat niste hartii verzi. Adica pe bune, acu.. ce rost are daca se marita cu cine stie ce parlamentar plin de bani care o ingroapa in aur si haine de firma daca nu simte nimic pentru ea.. adica ele chiar n-au sentimente deloc? Daca se simt singure si vor sa vorbeasca cu cineva despre problemele lor, cu cine naiba o sa vorbeasca?
O sa deschida portofelu, o sa ia o bancnota de 100$, o sa se holbeze la moaca lu' Franklin si o sa-i zica ce? Stii, as vrea mai multe ca tine. Nu ceva gen ma enerveaza sotu ca nu ma asculta. El doar imi da bani si ar trebui sa fie de ajuns!

Doamne!!!

Gabi spunea...

trist,dar adevarat...cunosc astfel de specimene,si mame si fiice,si chiar ma enervez cand le vad trecand pe strada...

Vilhelm man spunea...

Odata cu primavara sper ca sufletul sa-ti infloreasca ca un ghiocel... sa radieze ca un soare... sa ofere caldura si iubire... si, nu in ultimul rand, sa ramana mereu tanar. Un martisor mic si dulce pentru o fiinta deosebita!

Ionny spunea...

Da.Sunt de acord cu tine in ABSOLUT ce ai zis tu acolo. Stii vorba aia, ce se naste din pisica tot soareci mananca!Asa ca, hai macar sapt asta (PRIMA SAPT DIN ACEASTA PRIMAVARA!!!) sa nu ne mai batem caputul si specimene! ;)

O primavara insorita sa ai!>:D<

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket