miercuri, 17 martie 2010

Dă şi mie 1 leu!

miercuri, 17 martie 2010
Acuma că, teoretic, dă primăvara şi avem parte de 1, 8 Martie şi alte zile festive, dă bine şi să aduci o mică atenţie cuiva d-aici, cuiva d-acolo. Ceea ce mi se pare pe de-a-ntregul justificat, atât timp cât acel cineva e mama, bunica, sora, cea mai bună prietenă. Daaar, fac o mică criză de personalitate când aud propuneri de genul, 'Nu strângem şi noi 3-4-5-10 lei să îi luăm un buchet de flori-parfum-casă-maşină profei de X?'. Nu, nu strângem. Nu mă deranjează ideea în sine, ci motivele care stau la baza ei. Auzi, să faci cadouri profilor pentru că s-au comportat frumos la clasă. Saaau, că au dat rezultatele examenelor rapid. Pentru asta primesc salariu, care e plătit tot din banii noştri. Remember, că plătim nişte taxe. Da, alea sunt.
Că vezi Duamne, ne facem de râs că suntem singura gloată care nu dă nimic. Foarte bine, sunt mândră de noi. Ar fi cazul să înveţe să facă treabă fără extra stimuli, că şi aşa sunt îmbuibaţi.De aia nu merge nimic în tărişoara asta greu încercată, că nimeni nu mai poate mişca nimic dacă nu ştie că primeşte/îl aşteaptă ceva. Ia mai baga-ţi-vă minţile în cap şi nu le mai cântaţi atât în strună!

6 comentarii:

Unknown spunea...

vaai,aceeasi poveste si la noi la clasa de fiecare an de Craciun/Martie/Paşti şi când li se mai casuneaza lor.Mie mi se pare ceva TAMPIT,si singurii vinovati suntem noi,ca noi ii deprindem.La fel ca si la doctori.E aceesi poveste.
Anul acesta de martie,clasa fratelui meu(care e la gradiniţă!!!) a strans 6 mil de lei vechi pt ... educatoare!!20 lei fiecare inmultit 30 de copii.Şi ce a luat de 6 mil??Un buchet de trandafiri si restul au fost pusi la plic:"Sa isi ia doamna ceva frumos!!"..eu am innebunit,iar repet:singurii vinovati suntem noi.

Marco spunea...

Pregatiti-va de iepuras...

D. spunea...

Nu cred ca in alte tari exista acest obicei.S-a format la noi, la romani, ca sa ne facem bagati in seama :-??
Si eu dac flori dirigintei la ocazii speciale, dar in semn de respect.

vecini la bloc spunea...

Ca si postasii care primesc la distribuirea pensiilor o mica atentie, ca poate data viitoare, ma sare.
Articol de nota 10,oare cum sa ne educam copiii.

zmeurică0112 spunea...

Mda..pai si la noi e la fel..de fapt peste tot e la fel.. da eu m-am opus de fiecare data.. cel putin martisoare n-am mai dat din clasa a IV-a, nici profesoarelor, nici colegelor... si ce daca? ce crezi ca le incalzeste cu ceva? poate ca nu, da atentia conteaza.. eh uite ca eu ma fac ca ploua :))

Ionny spunea...

Aceeasi tampenie e si la noi...Aaaa...sa nu uitam si de chestii de "iertaciune" ca profu/profa sa nu treaca notele de 1 si 2 de la lucrari.:|

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket