joi, 21 iulie 2011

What the...?!

joi, 21 iulie 2011
Buuuuun!!!! Acum că am cam terminat cu licenţa şi am primit fiţuica doveditoare, mă aflu într-o dilemă. Ar trebui să fac şi-un master, pentru un plus de competitivitate pe lumea asta, având în vedere că numai studiile de licenţă nu se dovedesc a hi suficiente. De ce zic asta? Ei bine, eu am terminat administraţia publică ( ca specializare, că la propriu au terminat-o alţii - nu dau nume) şi se pare că rău am făcut. De ce? Se întâmplă să existe un post liber la primăria d-acilea din sat, un post de funcţionar de cea mai joasă categorie. Da' ghiciţi ce? Nu mă calific, pentru că - drums, please - îmi trebuie minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor absolvite!!! Hai mă, să vă duceţi voi mai încolo şi alta nu. Şi când anume ar fi trebuit să mă învechesc aşa în 'specialitatea studiilor'? Când eram la grădi? În plus de asta, nici nu am posibilitatea să îmi sporesc perioada de vechime, pentru că nu există specializare de master în domeniul ăsta. 3 ani de licenţă cu 2 de master, iaca ar fi 5. Da' degeaba, dacă n-am unde să fac plusu' ăla de specializare.
Aşa că m-am resemnat că până pe la vreo 30 de ani nu am ce căuta în administraţie, din moment ce vârsta fizică nu-mi permite să întrunesc toate condiţiile necesare, şi m-am reorientat spre alte domenii de master.
Aşa, mai mult în lehamite şi de musai, pentru că niciuna nu m-a convins.
E vorba despre 'Controlul calităţii şi evaluarea mediului' - specializare care, cred că (la noi niciodată nu poţi să ştii sigur despre ce e vorba) are la bază chimie avansată, cu care eu nu-s compatibilă, aşa că e cam în coadă de peşte. A doua opţiune e tot pe bază de evaluare, şi anume 'Evaluarea, formarea şi consilierea psihologică a personalului' - care sună bine aşa, occidental, de viitor, dar, din nou, nu poţi fi niciodată sigur că va fi aşa, şi că n-or să-ţi bage enşpe mii de materii care n-au nicio legătură cu subiectul.
Cam asta ar fi. Aşadar, io ce fac????

5 comentarii:

Secret life spunea...

offf...
sistemul "defect" din Romania.

Unknown spunea...

te bagi la beci si te pui la pastrare..era o vorba: vinul e ca femeia:devine bun cu timpul :))
Asa si tu. Stai 5 ani si incearca sa gasesti un loc de munca-sa faci totusi un banut- sau....mai fa un master mna....:|

D. spunea...

Cum sa faca proaspetii absolventi experienta, daca li se cere experienta la angajare?
Oricum, tu stii mai bine ce vrei sa fac si ce te atrage mai mult.

Di spunea...

Didi, da...dar stii cum e cu socoteala :))

zmeurică0112 spunea...

Si tu tot cu administratia publica?? :)) Crede-ma ca eu mi-am dat seama ca n-am ce fac cu ea inca din prima saptamana de cand incepusem :)) da na..mergem mai departe :D

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket