luni, 29 aprilie 2013

Să dansăm!

luni, 29 aprilie 2013
Astăzi este Ziua Internaţională a Dansului. Mă rog, mai sunt vreo 20 de minute din ea, aşa că trebuie să mă grăbesc dacă vreau ca articolul ăsta să valoreze ceva.
Ziua internaţională a dansului a fost instituită în anul 1982, iar data de 29 a fost aleasă în amintirea lui Jean - Georges Noverre, părintele baletului modern.
Aşadar, în fiecare an, pe 29 aprilie, se celebrează dansul, ca formă universală de artă, care depăşeşte barierele de ordin cultural, politic sau etnic.
Până acum nu s-au găsit dovezi clare care să arate originile dansului, care au fost primele mişcări, cum au arătat ele sau când şi unde au apărut. Dar cred că nici nu avem nevoie, pentru că dansul a fost şi este în noi dintotdeauna. E omniprezent, ne folosim de el să ne exprimăm bucuria, tristeţea sau orice alt fel de sentiment.
Dansul e prezent în ritualurile religioase, în cele de tămăduire, e o formă de artă, de terapie, de distracţie, o sursă de fericire.Dansul apare în muzică, în filme, în cărţi, în fotografii sau la TV. Nouă nu ne rămâne decât să îl descoperim şi să ne bucurăm de el.
P.S.: Am încercat să găsesc un clip care să reunească diferite tipuri de dans, din întreaga lume, dar n-am găsit nimic concludent. Aşa că, dacă găsiţi voi nişte compilaţii relevante, împărtaşiţi-le acilişa cu noi sau, dacă nu, să ne povestiţi care e relaţia voastră cu dansul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket