miercuri, 22 aprilie 2009

Earth Day

miercuri, 22 aprilie 2009
Astăzi, 22 aprilie, e ziua Pământului, Earth Day în engleză. Cum e şi normal Earth Day vine după mult mediatizata Earth Hour, în speranţa că gradual vom restaura calitatea mediului.
Din păcate activităţile de acest gen nu prea dau rezultate din moment ce oamenii de ştiinţă caută cu disperare noi planete care să susţină viaţa. Oricum chiar dacă există planete unde viaţa e posibilă, nu cred că sunt şanse să se arate vreuna după ce au văzut cam în ce hal suntem în stare să aducem o planetă care la primire era în stare perfectă de funcţionare.
Earth Day aduce în atenţia oamenilor de pretutindeni efectul nociv pe care îl au activităţile antropice asupra drăguţului de mediu. E o campanie care implică vedete, filmuleţe, concerte, etc. şi care pledează cu lacrimi în ochi pentru stingerea becurilor, reducerea consumului de apă, gaze, combustibil pentru o zi şi atât.
E greu de crezut că putem face vreo schimbare. Suntem prea nesemnificativi să avem vreo influenţă, deci să nu ne asumăm toate creditele pentru starea curentă a planetei. Şi chiar dacă am avea vreo putere, chiar avem impresia că dacă stingem lumina o oră, într-un an şi în rest nu mai distingem noaptea de zi de la atâtea becuri, circulăm numai cu maşinile şi consumăm tone de produse într-un timp relativ scurt, am schimba ceva? Slightly possible.
Natura are nişte etape de parcurs. A mai fost o epocă de gheaţă, care s-a topit, probabil din cauza dinozaurilor care se uitau la TV non-stop, nu stingeau lumina când ieşeau din cameră, lăsau apa de la robinet să curgă cât se spălau pe dinţi, stăteau la duş ore întregi. Pur şi simplu ne-am nimerit prin zonă într-un moment al schimbării, al regenerării. Atâta tot.
We're no longer welcome. It's time for a change.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket