luni, 5 septembrie 2011

Românii au talent

luni, 5 septembrie 2011
După experienţa X-Factor am luat calea Timişoarei ca să căscăm ochii şi la preselecţiile Românii au talent, show de mare audienţă şi succes. Participarea de la X-factor a fost întâmplătoare, iar cea de la RAT o curiozitate. Să nu se creadă că suntem (folosesc pluralul, pentru că nu am fost singură) nişte aplaudaci cărora le place să se inghesuie pe la toate emisiunile, doar pentru a apărea la TV.
Ajungem în faţa Operei din Timişoara, acolo unde era anunţată începerea showului, de la ora 12. Activitatea era destul de slăbuţă, în jurul orei 9.30 când am ajuns noi, în sensul că nu era foarte multă lume adunată. De la ora 10 încolo însă lumea a început să se strângă.
Situaţia a început să devină insuportabilă în momentul în care deja a fost depăşită ora începerii showului şi organizatorii nu dădeau niciun semn că ar vrea să ne lase să intrăm în sală. În consecinţă, după 3 ore şi mai bine de stat în plin soare, în clipa în care s-au deschis uşile, puhoiul a început să se împingă înspre uşă, unde a întâmpinat rezistenţă din partea bodyguarzilor, sau ce-or fi fost, care împingeau mulţimea în sens opus. Rezultatul a fost că ne-am trezit striviţi, călcaţi, încotiţi, bruscaţi. Trataţi ca nişte vite, aşa la grămadă.
Acum oricine ar putea spune că vina le aparţine celor strânşi în faţa Operei, care au dat dovadă de lipsă de bun simţ şi altele. Însă poţi învinui nişte oameni care au fost ţinuţi în soare câteva ore, întâi duşi cu zăhărelul, mai apoi bruscaţi şi apoi trimişi acasă? Eu cred că nu. Reacţia mulţimii a fost îndreptăţită.
Şi poate că aş fi trecut peste faptul că am fost ţinuţi în căldura aia infernală şi într-o înghesuială de nedescris, dacă nu aş fi văzut cum ieşeau pe rând, cei din staff-ul emisiunii, la balconul Operei şi se uitau superiori la mulţime, cu un rânjet bovin. Exact ca imperatorii romani, care privesc în arenă la gladiatorii care se omoară între ei.
Pur şi simplu ne-au folosit. Au ştiut exact ce tratament să aplice mulţimii ca ea să reacţioneze aşa cum a făcut-o. Doar ca ei să-şi poată trage cadrele dorite şi mai apoi să se poată lăuda cum "sute de bănăţeni s-au înghesuit la preselecţiile Românii au talent", din entuziasm bineînţeles, şi nicidecum din revoltă.
Aşa cum am zis, cu drag, să mergeţi la preselecţiile X-Factor, aşa vă sfătuiesc acum să nu mergeţi la cele de la RAT. Dacă nu eşti concurent sau nu ai pilele necesare pentru a intra pe uşa din spate, eşti bătaia lor de joc. Se folosesc de tine pentru a filma câteva secvenţe, după care îţi închid uşa în nas şi te trimit acasă. Pentru că, aşa cum zicea cineva, Românii au talent e o emisiune frumoasă, dar asta doar la TV.
Pozele sunt făcute când deja am reuşit să ies din mulţime
Mulţime care  se dispersa
Aşa arăta locul la ora 14.00 când taraba deja se închisese :)


Îmi cer scuze pentru eventualele înjurături din acest video, dar aia a fost atmosfera.

6 comentarii:

D. spunea...

Adica stai sa inteleg! Dupa ce ca ati asteptat atat, ati fost trimisi acasa fara sa vedeti preselectiile pentru care ati venit?

Di spunea...

Didi, exact :)

Unknown spunea...

ce brutal..cata lipsa de bun simt si omenie..:|

D. spunea...

Pai asta a fost cu adevarat urat din partea lor!!

Cati. spunea...

Omg.Cat de marlani pot fi.Desi nu prea ma mira.Romanii au talent mi se par putiiin penibil la TV desi abia astept Xfactor.

Di spunea...

Caty, si eu de abia astept X-Factor! :)

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket