luni, 25 mai 2009

Săr'mâna

luni, 25 mai 2009
Legea nr.258/2007 privind practica elevilor şi studenţilor. Şi unde-i lege nu-i tocmeală.
Aşadar se ia una bucată student, de preferat de pe altă lume să fie cât mai panicat cu putinţă şi cât mai puţin în temă, se dotează cu 3 foi de hârtie, se setează coordonatele şi se trimite în practică. Impropriu spus, pentru că studentul se trimite el pe el în practică pentru că e mult prea complicat ca unitatea şcolară să facă lucrul ăsta. Să meargă studentu' să bată pe la porţi, să se roage, să-şi turtească nasu' de uşi închise. Lasă dom'le să se călească! După ce a găsit studentul o uşă/fereastră deschisă, depune el frumos o cerere, aşteaptă să fie procesată şi aprobată şi se prezintă în zi cu soare la sediul unde urmează să-şi desfăşoare stagiul de practică.
Stagiul de practică se va desfăşura după următorul scenariu:
-Săr'mâna, ştiţi am venit pentru practică...(eventual se trece la pupat picioare/lustruit pantofi)
-Aha, să ştii că oricum n-o să-ţi folosească la nimic practica asta, de fapt nici facultatea n-o să-ţi folosească la nimic, deci mai vii şi mâine??
-Săr'mâna, aş mai veni dacă n-a fi cu bănat.
-Mda, bene, vino.
Şi merge el studentu', drăguţu' de el în fiecare zi, pe vânt, pe ploaie să vadă şi el cum stau practic lucrurile. Se învârte pe acolo, se simte prost, nu ştie unde să se aşeze, ce să zică, daca să zică ceva, ce mai, e în plus.
Se apropie şi finalul stagiului de practică când tre' să primească şi el una bucată hârtie că s-a binoclat cu interes vădit pe la locul cu pricina. Şi vine studentu' după hârtie azi, vine mâine şi tot aşa 2 săptămâni, în care e amăgit şi amânat şi el cum e cu bun-simţ nu îndrăzneşte să protesteze, se supune, că nu ştie el cum stau treburile, nu cumva să incomodeze. Şi într-un final se vede studentu' cu hârtia în mână, raţiunea lui pentru a trăi(pe care nici măcar nu e trecut numele lui din buletin, dar ce contează, în sfârşit e a lui) care îi e înmânată cu călduroasa precizare " Câtă viclenie, dai şi tu pe aici numai când îţi trebuie ceva!!". Mda, mă scuzaţi, săr'mâna.
Bineînţeles că povestea asta e inventată, în realitate lucrurile desfăşurându-se în mod eficient, practica de specialitate fiindu-i de real folos ingratului de student.

2 comentarii:

Leegeea spunea...

Lasa ca o sa ajungem noi la putere si sa vezi ce ii radem pe totzi >:)

D. spunea...

Interesant :)

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket