sâmbătă, 2 mai 2009

Atacul porcilor

sâmbătă, 2 mai 2009
Într-o lume dominată de political correctness nu se putea să lăsăm porcinele fără cele 15 minute de glorie ale lor, aşa că am scos la suprafaţă gripa porcină, care ce-i drept nu sună la fel de măgulitor ca gripa aviară, dar măcar e a lor.

Fiind dezavantajată din pricina numelui, gripa s-a gândit să recupereze. A ucis mişeleşte câteva zeci de persoane, a luat ostatice alte câteva sute pe care le ţine sechestrate prin spitale şi le torturează cu febră ridicată şi tuse seacă şi ameninţă cu deschiderea de sedii de operaţiune peste tot în lume în mai puţin de 30 de zile. Deja văd sloganul: " Din 30 Mai gripa porcină e şi la tine în oraş!"

Parcă arată aşa a conspiraţie religioasă toată epidemia asta. Adică a izbucnit tocmai în Mexic, ţară mai catolică decât Papa, credincioasă până în măduva oaselor. Ţara cu cele mai multe lacrimi pe bucată de icoană cu Sfânta Maria. Deja îi şi văd pe propovăduitorii creştinismului ieşind la înaintare şi zicând " Vedeţi?? Nu ştiţi ceasul când se pune de-o epidemie mondială şi crăpaţi toţi!!! Căiţi-vă, netrebnicilor! Oricum muriţi, dar măcar sufletul vostru va fi salvat!"

Acum după ce autorităţile au panicat lumea cu gradul ridicat de pericol al gripei, după ce toţi s-au apucat să umble cu măşti ca la carnaval pe stradă, după pronosticuri apocaliptice şi după ameninţări din partea crescătorilor de porci care au înregistrat o scădere în vânzări apar tot felul de declaraţii de calmare a populaţiei. Că de fapt nu e de la porci, putem băga ceafă în continuare, relaxaţi-vă, respiraţi. Mă, ce e cu schimbarea asta bruscă de atitudine? Ziceţi că nu e de la porci? Voi l-aţi fabricat p-ăsta micu',H1N1, în laborator şi v-aţi făcut că-l scăpaţi undeva într-un loc public. Ziceţi că nu-i aşa. Păi şi dacă aţi făcut asta, de ce vă panicaţi? Când v-aţi apucat de experiment n-aţi vrut să-l faceţi funcţional? Păi, ba da. Şi atunci? Merge, e bun, a reuşit, bucuraţi-vă! Vă pare rău că mor oameni? Câteva mii acolo, victime colaterale. Dă-i naibii, mor în numele ştiinţei. Vivat!

Până la urmă chiar nu e motiv de panică. Adică şi numele virusului ne-o spune H1N1. Carevasazică, Haoleu x 1 şi Nasol x1. Dacă era H5, adică Haoleu de cinci ori atunci mai ziceam şi eu să începem să alergăm de nebuni sau nu, că prea răspândeam virusul.

Oricum ăştia care se panichează de mama focului o fac în speranţa că vor fi răpuşi de-un atac de cord, ceva. Se consolează cu gândul că deşi sunt morţi au reuşit să fraierească gripa. Dacă mor şi căiţi, succes maxim.

E mult zgomot pentru nimic. Măşti, reuniuni publice amânate, detectoare de febră pe aeroporturi. De parcă dacă îl identifică pe unu' cu febră îi şi văd cum sar pe el cu topoare, sfori, îl anihilează şi-l şi fierb să scoată virusu' din el. Pe criza asta, nu vi se pare că stricăm orzul pe gâşte??

În fine, nu ştiu voi, dar eu una nu-mi fac griji. Eu deja am boala porcului, care se manifestă prin dormit şi mâncat, mâncat şi dormit, aşa că am dezvoltat anticorpi.

Vă las, mă duc la o ceafă de porc! Grohăim mai încolo.

4 comentarii:

Anonim spunea...

He he! şi eu care credeam că eşti vegetariană...

Di spunea...

Ai dreptate, sunt. Mananc numai porci hraniti cu soia :))

PACO spunea...

Lasa ca ne scapa nikita de gripa porcina

Amazing Style spunea...

pe langa nikita o sa mai apara la dan diaconecu magda ciumac cu cateva dezvaluiri socante in cazul gripei porcine

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket