duminică, 9 mai 2010

Şi io, şi ioooo

duminică, 9 mai 2010
Cineva îmi atrăgea atenţia că n-am mai postat de vreo 3 luni. Când eu am postat ultima dată acu' vreo 4 zile. Da' cică postările din ultimele 3 luni nu se iau în calcul ca fiind postări veritabile. Na, poftim apreciere! Tot ce pot să spun în apărarea mea e că am salvate câteva postări, nefinalizate ce-i drept (cum am observat că toată lumea are, cred că devine un nou trend). Au sfârşit nefinalizate şi nepublicate pentru că odată tastate n-au mai ieşit aşa amuzante cum mi le imaginam, plus că acum sunt depăşite.
En fin! Gata cu lamentatul! Azi scriu despre ăia care vor ei neapărat să facă parte din toate curentele care apar. Poate că aţi sesizat avântul pe care l-a luat industria handmade. Se organizează tot mai multe târguri, unde tineri artişti, şi nu numai, au posibilitatea să-şi facă vizibile creaţiile şi chiar să le vândă. Multe din obiectele astea sunt bijuterii făcute dintr-un clei special, cunoscut sub numele de scenă Fimo. Clei care e disponibil în comerţ, adică la îndemâna ălora care chiar dacă n-au nicio chemare se bagă în fiece curent. Zic să nu mai facem chestii doar aşa de dragul trendului, de dragul atenţiei, de dragul integrării, de dragul de-a nu suporta ca alţii să facă ceva şi noi nu. Obiectele de artizanat sunt chestii unice care înglobează talent şi originalitate. Şi trebuie făcute de cei cu înclinaţii artistice. Pentru că dacă se înghesuie toţi neica-nimeni în treburi ce implică chestii de ordin artistic o să se banalizeze toată tărăşenia. Şi atunci handmadeurile n-o să mai fie ceva spectaculos, ci o să devină un kitsch, o să vedem aceleaşi modele copiate şi terne, pe care o să le poarte toţi boemii wannabe. E plin de gablonţuri de tot felul, e plină lumea de hobby-uri de tot felul. Ce-ar fi să vă acceptaţi condiţia şi să vă limitaţi, totuşi?

4 comentarii:

D. spunea...

Pai da, unii inca nu si-au gasit talentul adevarat si incearca sa faca ceva..pentru a se simti cineva...
Ar trebui sa recunoasca ca nu asta e drumul lor...Nu aceasta arta.

Unknown spunea...

Poate ca unii vin cu astfel de creatii tocmai pentru a iesi in evidenta si cu speranta de a fi "recrutati" de vreun colectionar care sa le aprecieze munca.

Cati. spunea...

Oricum e bine sa incerci sa-ti gasesti un hobby,ceva nu?
Dar daca vezi ca nu merge mai bine te lasi,zic eu

Ionny spunea...

Cand vezi ca "esuezi", mai bine te lasi de meserie.Parerea mea!

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket