joi, 23 august 2012

Surprize!

joi, 23 august 2012
Cadouri sub formă de lucruri sau sub formă de bani? Aceasta este întrebarea.
De multe ori, atunci când trebuie să participi la aniversarea cuiva, fie că e zi de naştere, zi onomastică sau mai ştiu eu ce fel de zi, te loveşti de alegerea unei atenţii potrivite ocaziei respective. Şi tot de cele mai multe ori, alegerea cea mai la îndemână este acel plic cu bani.
Nu ştiu ce să zic. Uneori pică bine. Poate tu, ca sărbătorit, ai pus ochii pe un lucru care-ţi place şi aştepţi cu nerăbdare ziua aniversară, ca invitaţii să cotizeze şi tu să-ţi poţi cumpăra ce-ţi place. Dar, în acelaşi timp parcă e şi un "cadou" impersonal, care arată că nu-ţi prea pasă de respectivul aniversat şi că n-ai avut chef să-ţi baţi capul cu a-i căuta ceva care să-i fie pe plac, aşa că ai recurs la soluţia cea mai simplă şi rapidă.
Parcă nimic nu se compară cu bucuria şi entuziasmul ăla care te încearcă atunci când despachetezi cadoul şi de abia aştepţi să vezi ce lucruşoare descoperi în interiorul ambalajului. Indiferent dacă e ceva ce îţi e pe plac sau ceva ce ţi-ai dorit de multă vreme, ori  se dovedeşte a fi ceva inutil, pe care îl pasezi altcuiva la momentul potrivit, parcă tot mai drăguţ e atunci când primeşti şi când dai un cadou clasic, şi nu bani.
Voi ce fel de "cadou" preferaţi? Atât când daţi, cât şi când primiţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket