luni, 4 aprilie 2016

Pofte

luni, 4 aprilie 2016
De mici suntem învățați să fim politicoși, respectuoși: să salutăm, să spunem ”te rog”, ”mulțumesc” și altele asemenea. Daaar, dar eu nu sunt împăcată cu acel ”Pofta bună!” spus în cele mai nepotrivite momente.

Dacă te lovește năpasta de-a mânca laolaltă cu niște indivizi extrapoliticoși, o să îți trântească un ”Poftă bună!”, spus din inimă, fix atunci când te înfrupți hotărât din senviș. Și-asta te pune într-o dilemă: răspunzi cu gura plină și mestecândă sau ignori urarea? Orice ai alege să faci, tot pari ultimul necioplit. Codul bunelor maniere spune clar că nu e frumos să vorbești în timp ce mănânci sau bei, așa că... problemă rezolvată.

Pentru evitarea viitoarelor dileme de acest gen, sugerez celor politicoși și foarte politicoși să își exprime urările de bine înainte de începerea mesei sau să o lase baltă.

Iar cireșa de pe tort sunt cei care îți spun ”Poftă bună!” atunci când tu ronțăi un covrig, o măslină, o pricomigdală. Nu știu vouă, dar mie îmi trece instant orice poftă, fie că e bună sau rea. Cea mai bună dietă.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket